Om Walles – och den unika platsen vi befinner oss på…


Hotellet på fjället!

Walles Fjällhotell – Hotellet på Fjället – är beläget på Ramundbergets sydsluttning 850 meter över havet med en magnifik utsikt över byn Brukvallarna och högfjäll.

Så här beskriver Bruksvallarnas hemsida platsen där bl.a. Walles ligger:


”Bruksvallarna och Ramundberget är en del av Funäsdalen i nordvästra Härjedalen. Runt denna unika fjällmiljö finns ett imponerande utbud av aktiviteter, vars enda syfte är att göra vistelsen i fjällvärlden till en oförglömlig upplevelse.

Bruksvallarna ligger i Sveriges sydligaste högfjällsområde. Att fjällvandra och åka på tur med skidor är av naturliga skäl det traditionella sättet att sysselsätta sig på under sin vistelse i området. Fjälltopparna reser sig majestätiskt och självsäkert mot himlen. Det urgamla berget är härdat genom årtusenden. Helagsfjället, Sveriges sydligaste glaciär & högfjäll, reser sig i fjärran, tillsammans med Sylarna, Skars och framförallt den karakteristiska Mittåkläppen, vars profil med, fantasins hjälp, liknar en en väldig vågkam på väg att skölja in över vidderna. En tur upp på Mittåkläppen kantas av hundratals blomsterarter, många riktigt sällsynta. Vägen till Mittåkläppen går genom Djupdalsvallen, där man kan vandra i den idylliska och avstressande miljön och upptäcka alla välbevarade fäbodar som gjort området känt.”